Etiquetas

, , , , , , , ,

Mestre del CENU a Tarragona

Antoni Rovira Pallarès, pedagog llibertari, militant del Sindicat Únic de l’Ensenyament i Professions Liberals de la CNT de Tarragona i Cap de la Secció Administrativa de Primer Ensenyament del Consell de l’Escola Nova Unificada a Tarragona”.

Antoni Rovira fou mestre i cap de la Secció Administrativa de Primer Ensenyament de Tarragona. Militant del Sindicat Únic de l’Ensenyança i Professions Liberals de la CNT de Tarragona, presidit per Alomà. Col·laborador del setmanari Camí, òrgan del SUEPL de Tarragona – Secció Magisteri. Participà en la implantació del Consell de l’Escola Nova Unificada presidit pel pedagog Joan Puig Elias (líder de la FAI i president del Sindicat de Professions Liberals de la CNT) i dirigit al Tarragonès per Josep Alomà.

El CENU conseguí superar l’enorme dèficit d’escoles present fins al 1936 i integrar tots els nens de Catalunya en un model pedagògic humanista, avançat, gratuït, que respecta la personalitat del nen i que introduïa per primer cop en dos segles el català com a llengua vehicular.

 Fotografia i resum del perfil biogràfic publicats a La Idea, negre sobre blanc. Articles de Josep Alomà (Arola Editors, 2012). Font de la imatge: Centro Documental de la Memoria Histórica (Salamanca) / Arxiu Nacional de Catalunya (Sant Cugat del Vallès).

 

Anuncios