Etiquetas

, , , , , ,

Savoia & Junkers Luftwaffe Tarragona 1937

TARRAGONA ha estat bombardejada pels avions feixistes per primera vegada. No cal dir que com a altres llocs no han tingut altre objectiu que causar alarma i víctimes innocents a la població civil. La metralla feixista causà quatre morts i alguns ferits. Pels caiguts res no podem fer, sinó que lamentar la seva pèrdua, però si res no podem fer pels que han tingut la dissort de caure, sí que això ens ha de servir d’experiència per una altra vegada.

Probablement aquesta no serà la darrera vegada que ens visitaran. Per tant, cal prevenir el cas per evitar, ja que no podem entorpir la vinguda dels avions facciosos, si més no que facin el menor mal possible. Per això hi ha mitjans al nostre abast, i tenim la obligació i el deure ineludible de fer-ho”.

Josep Alomà

Extracte de l’article “Víctimes del criminal feixisme”

Diari de Tarragona 19 de juny de 1937

 
 

Documental Tarragona sota les bombes, Ajuntament de Tarragona

Tarragona sota les bombes

 
 

Savoia & Junkers

Obusos llançats sobre Tarragona pels caçabombarders Savoia enviats per Mussolini per donar suport a l’exèrcit rebel comandat pel general Franco

Bombarders Savoia italians i Junkers alemanys sobrevolen Salou en direcció a Tarragona

L’aviació franquista -composta per l’Aviació Legionària feixista italiana, la Legió Còndor nazi (dels combatents que havien jurat lleialtat al Führer Adolf Hitler) i la Brigada Hispana de Bombarderos- atacarà Tarragona en 144 ocasions, entre maig de 1937 i gener de 1939. El resultat, malgrat els esforços realitzats en matèria de construcció de refugis i dispositius de defensa, atesos els reiterats atacs i la crueltat mostrada en l’elecció dels objectius, seran centenars de víctimes mortals (230) i de ferits (350) registrats a la ciutat, 74 edificis totalment destruïts, i 522 de parcialment enderrocats.

Anuncios