Etiquetas

, , , ,

Josep Maria Alomà Sanabras

L’anarquisme és un ideal de bondat, de bellesa, de servei als altres i sobre tot d’independència personal”.

Josep Alomà

“Un poble sense cultura i sense història és no res”.

“Si per què triomfin les meves idees, m’he de convertir en un lladre o un assassí, jo no ho faré mai això. Si això és ser feixista, jo sóc feixista”.

“Jo sóc un home d’idees llibertàries, indiscutiblement, i la meva llibertat consisteix en primer lloc en respectar la llibertat dels altres”.

“El fundar estos compañeros el Ateneo se debe a que si siempre éste ha sido un forjador de conciencias libres y una escuela de militantes, ahora es aún más imprescindible que nunca por lo necesario que es en estos momentos de suma gravedad el conocer cuáles son los principios básicos de la Idea; para evitar falsas Interpretaciones que redundan en perjuicio del Individuo y de la colectividad”.

“En el nou ordre de coses establert, va ésser el problema de la Cultura al qual es va dedicar el màxim esforç, per entendre que és de totes l’obra més important a realitzar. De res no serviria tota transformació, per radical que fos, si abans no endeguéssim la mentalitat dels homes, que és la veritable revolució”.

“Eren molts els que, en sentir parlar d’un anarquista, se l’imaginaven tal com els havia retratat el lladre primer de Catalunya, Cambó, en descriure el seu famós anarquista de Terrassa, amb barbes, un trabuc a les espatlles, un punyal a les dents i una bomba sota el braç. Però els fets han demostrat tot el contrari. I és que allí on hi ha hagut un anarquista, ha existit un propagador de la igualtat, de la fraternitat i la justícia que s’ha destacat per la bondat dels seus ideals i per l’humanisme de què ha estat impregnat. A la vegada, però, ha estat l’enemic més aferrissat contra els tirans i les tiranies, siguin del color que siguin”.

“El predomini que la CNT ha tingut sempre entre les masses treballadores ha preocupat i ha molestat a tots aquells que sempre van arran de terra. I aquests, en el seu despit, han procurat sempre escampar la calúmnia i el descrèdit, car altra cosa no podien fer”.

“Al hacer la guerra nos defendemos para sostener los más altos valores éticos de la humanidad. Son estos valores morales, estos principios, los que hacen que esta guerra difiera de todas las habidas hasta hoy.

Nuestra lucha tiene un carácter y una amplitud tal que la hace inconfundible. Es la lucha de un mundo caduco y carcomido que ya no tiene razón de existir, contra un mundo nuevo, que como todos los alumbramientos se abre paso con dolor, pero con firmeza sin igual, hacia la luz clara y diáfana que a todos nos ha de alumbrar. Nuestra guerra es la guerra por la que tantos y tantos han sacrificado su vida y han dado su saber. Es la lucha que tantos corazones anhelaban. Es la meta a que aspiraban llegar todos los seres humanos hambrientos de justicia, estén donde estén. Es la guerra social, con la cual están identificados todos los hombres libres de la Tierra”.

“Las armas de la Cultura son la llave del porvenir y las que hacen que los hombres de conciencia, no contaminados por el Espíritu del Mal, estén a nuestro lado porque ven en nosotros los defensores de la libertad y de la Conciencia Universal”.

Anuncios